måndag 26 april 2010

Man blir lurad av det fina vädret, vattnet är fortfarande kallt.

Det var många ute och luftade spöna för både första och femte gången i min region den gångna helgen, vädret var skitfint och visst en del fick fisk och flera fiskar, något som man måste räkna som goda resultat. Men efter vackert väder kommer kylan och den niten åkte många på som var ute under natten.

Mr. Sharpercarper drog kosan till Skånetrakten och tyvärr blev det neråt 7 minus under natten och fisket blev därefter, Bengt fiskade dagtid och missade ett run och en annan fiskare i samma vatten hade exakt samma resultat tyvärr.Själv åkte jag och mäskade ett vatten och sedan blev det en dagtids sittning i Linnéasjön på peggen "Old Pitch" en plats var det är grunt med en slutande botten ut till tre meters djup och 65 meter ut ligger det en liten grundtopp, så 4 spöna placerades vid 6 på morgonen på detta område och grundtoppen.
Hur många minus det var vet jag inte, men Bengalängan hade 5 minus i Trekanten och sov en timme längre. Jag vet att frosten i gräset var inte borta förän vid 9 - tiden, så kanske 6 - 7 minus?
Ett spö placerades under en buske som Halftail besöker dagligen, men inte denna dag! Det fanns en mindre spegel där när jag tog bilden, men den syns väldigt dåligt. Den står dock i öppningen.
Jag trodde att den skulle rädda min dag, men inte. Mina boilies var dock borta när jag åkte hem och man blev blåst än en gång :-) visst är fisket härligt!

Efter en liten stund fiske fick jag ett run ute på grundtoppen och det var en karp, stoppet i krokningen, 2 dunkar i spöet och en liten rusning i sidled och ännu en kraftig knyck och den var borta!
Jaha, det finns väl flera i området och ett nytt bete och bag placerades igen därute, vinden kom och plötsligt kommer det en jävla smiley drivande in just vid det spöet som jag tappade fisken på!?
Har Karparna börjat dela ut smileys till dem som tappar deras kompisar eller vad är det frågan om? Nästa gång jag fiskar ska jag sitta i medvind och landa karpen och sen ska jag skicka tillbaka denna över ytan, på baksidan ska jag skriva WHO DA BOSS?


Detta bör du alltid ha liggande i bilen, du vet aldrig när dem dyker upp på ytan under varma dagar och karpen älskar dessa beten. 84 kronor går det på sammanlagt och det räcker gott till flera dagars fiske.
Ett tips är att du köper färska franskor och byter ut påsen med en lufttät sådan, sug ut luften och knut påsen och sedan raka vägen ner i frysen. På det sättet har du alltid ett färskt bröd som sitter bra på kroken och karpen är precis som oss, vi tycker inte om gamla brödbitar.



En som lyckades redan i fredags är Martin Furbring, han hade fiskat hela kvällen och natten utan en tillstymmelse till napp, men 06.30 var solens första strålar värmer upp ytan vid udden i Linnéasjön, så kom hans första för året.
En mindre fisk, men som Martin sade, en karp är en karp. Helt rätt inställning! Bilden tog jag igår och Martin skulle fiska igen över natten, men hur det gick för honom vet jag inte. Det var inte lika kallt i natt, men det råder fullmåne och det kan störa fisket, jag hoppas dock att han fick utdelning i sitt fiske.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.