tisdag 27 april 2010

Tips!

Jag kör lite tips denna gång, lite saker som kan och vill göra ditt fiske effektivare och även lite smidigare. Reciever, Hangers, vattenpass, lineclips och back - leads, fundera lite över dessa grejor, kanske är det något för dig? Ultimate har en reciever med namnet striker som klarar upp till 4 spön, sladdarna är vältilltagna och markerade med olika färger. Den drivs av ett 9 volts batteri i varje enhet och där finns en standardgänga som gör att du kan ha den på podden eller som här på en kortare banksticks, jacksticksen är 2,5 mm och dem passar till dem flesta av marknadens nappalarm som har ett sounderboxuttag.
Själva enheten som du har i fickan eller stående på ditt bivvytable har volumekontroll och diodlampa samt ett clips för fäste i byxlinningen.
Ett liten vattenpass på din pod gör att du varje gång får allt rakt och du slipper att springa fram och tillbaka flera gånger för att ställa in poden rätt. En liten, men ganska bra Gadget som många inte tänker på och du sparar tid.

Använd Backleads så ofta du kan, men bli inte en slav under dem. Dem får ner dina linor, så dem blir mindre synliga för fisken och det blir lättare att drilla fisk över dessa linor.
Du bör ha koll på bottnen och vad som finns mellan dig och fiskeplatsen, annars kan dessa små bly ställa till stora problem för dig. Dem är bra, men se upp vid varje fisketillfälle om du verkligen behöver dem.


Fyra hemmagjorda Hangers, kroppen av gamla pennor, lite tyngd fastlimmade, lite gummi i bra färg träddes på och en kulkedja med ett clips monterades - allt detta är i princip gratis och det ända som kostar lite är själva linclipsen och dem ska vi titta lite närmre på.



Jag valde Solars stainless Steel Hanga - Ball lineclips till mina hangers. Dessa gör det till en barnalek att fiska med slacklina och dem trasslar sig aldrig oavsett hur du använder dem. För slacklinafiske lägger du bara Hangern på backen och det är klart, du kan lägga den platt på backen och då ser du om du have been done by the carp genom att den rörliga delen står upp!
Det händer och det blir ett bleep på mina Delkims och när man kollar riggen, så har tuben på krokskaftet flyttats upp till knuten. Nice Mr. Carp, we now know what you have been doing to my rig!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.