torsdag 10 mars 2011

The figure of 8 - knot.

Denna knut är lite knepigare eller kanske inte, än den vanliga överhandsknuten som användes för ett antal år sedan. Denna knut blir starkare och mindre och du kan använda den till alla rigmaterialer som mono, fluorocarbon, coated braid och rena braids.
Den håller och glider inte upp och samtidigt blir allt mera rakt. Jag har visat dig den med svart Amnesia, för att du enkelt ska se hur du gör den.Börja med att lägga ditt material dubbelt och gör en ögla som visad på bilden.

Nu för du öglan på baksidan om den lilla öglan som har bildats.


Därefter för du den stora öglan genom den lilla öglan som visad här, Detta kan var lite knepigt med styva material och jag brukar använda en hairneedle med lip för detta. Fukta knuten med saliv och drar åt den sakta och sedan hårt.


Trimma knuten ganska nära och den är klar och du har nu en fin loop på din rigg och det ger din rigg en stor rörelse.




Här ser du den färdiga Figure of 8 knuten. Den lilla knuten gör att det är enkelt att trä över olika sleeves och vill du ha rörelse på t ex en Chod rigg eller en Stiff hinged rigg mm, så är denn knut den bästa för alla öglor.

Den är även bra för att sätta ihop 2 linor loop to loop vid typ feederfiske efter Braxen, Färna Id mm, så det finns ett stort användningsområde för denna knut. Öva tills du kan den och sen sitter det i ryggmärgen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.